Scanner coduri de bare

Scanner coduri de bare

Scannerul de coduri de bare este un dispozitiv electronic folosit pentru a citi codurile de bare imprimate. Un scaner citește codul de bare distingând diferența dintre intensitatea luminii de la bare și spațiile care formează semnal analogic. Acest semnal analogic este convertit în semnal digital care este apoi decodat pentru a citi informații. Scanerul de coduri de bare constă în principal din trei părți:

  • Sistem de iluminare: luminează codul cu lumină roșie.
  • Senzor / Convertor: detectează intensitatea luminii reflectate de sistemul de iluminare și generează semnal analogic corespunzător acestuia. Convertorul convertește semnalul analogic în semnal digital.
  • Decodor: în sfârșit, alimentarea decodorului cu semnal digital pentru a decoda informațiile codului de bare.

Demonstrarea imagine scanarea codului de bare este prezentată mai jos:


scanarea codului de bare
Mai sus afișează pe ecran scanare de coduri de bare și valoare de coduri de bare scanate este transferat la Notepad.

Scannerul de coduri de bare este folosit pentru a scana informațiile unui produs pentru a controla și gestiona sistemul de inventar. Informațiile de scanare sunt copiate în aplicația deschisă. De exemplu: aici, am deschis un fișier MS-Excel.

Cititorul de coduri de bare este portabil, rapid și simplu de utilizat, ceea ce ajută la eficientizarea organizației dvs. de afaceri prin accelerarea proceselor de inventar și minimizarea greșelilor umane. Este implementat în mai multe tipuri de sectoare, cum ar fi retail, sănătate, logistică, educație, apărare etc.

scanarea codului de bare
Scanarea codului de bare valoare este transferat la MS Excel. Puteți transfera valoare pe Google, MS Word, MS Excel etc. Scanarea codului de bare pentru a decoda ambalajul și informațiile de distribuție a cartonului pentru a urmări starea produsului. Aceste informații scanate includ ID-ul produsului, dimensiunea, greutatea, datele de fabricație sau de expirare, numărul de lot și multe altele care pot fi transferate în mai multe aplicații computerizate precum Notepad, MS-Word, MS-Excel, WordPad etc.